Even voorstellen

Sulakshan Awasthi

Mijn naam is Sulakshan Awasthi. Ik ben geboren in 1959 in Devlali (dit is in de buurt van Mumbai in India). Vroeger heb ik heel veel van India gezien, doordat mijn vader als officier in het leger werkte. Op al die verschillende plekken heb ik veel geleerd, zoals mij snel aanpassen aan een nieuwe omgeving. In 1989 ben in naar Nederland gekomen.

Ik had al bouwkunde gestudeerd aan de universiteit in India en daarmee ben ik hier aan het werk gegaan.Ik heb tot 2008 als autocad tekenaar bij verschillende bedrijven gewerkt.

Ik heb altijd al bewondering gehad voor yoga. Eerst was het voor mij onbegrijpelijk, hoe het mogelijk was, dat zoveel mensen uit Europa en Amerika, met zoveel enthousiasme en overgave yoga beoefenden.

Doordat ik als bouwkundig tekenaar veel achter de computer moest zitten, kreeg ik rug en polsklachten. Met deze klachten en mijn bewondering voor yoga ben ik daarom in 2005 aan een yoga opleiding begonnen in Tilburg en deze heb ik in 2009 met succes afgerond. Sindsdien ben ik een gediplomeerde Indiase yogaleraar.

Na deze opleiding was mij pas duidelijk waarom mensen yoga beoefenen: het geeft een moment van rust in je hoofd, waardoor je je na een uurtje yoga weer goed kan concentreren op andere bezigheden.Toen het werk in de bouw afnam, ben ik in 2008 gestopt als tekenaar en ben ik yogalessen gaan geven. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik geef nu les aan 8 groepen. Dit zijn kleine groepen, waardoor ik de lessen kan aanpassen op de mensen in de groepen. Dit is voor jullie, maar ook voor mij heel fijn.

VYN logo lid

logoli