Gastenboek

Gastenboek 6

 

U kunt hier in ons gastenboek een reactie achterlaten over uw ervaring met Sulakshan van Livityoga, een reactie wordt zeer gewaardeerd.

Een berichtje achterlaten.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Wij gaan zorgvuldig om met uw e-mailadres en wordt niet gebruikt voor reclamedoeleinde en wordt ook niet doorgegeven aan derde.


Datum: 22-04-2017
Naam: Rely v Cranenburgh

Mijn Yoga Ervaring

Pas in de zomer van 2014 heb ik yoga ontdekt. Tot dan fietste of wandelde ik veel en speelde vele jaren badminton. Ik had echt geen idee wat yoga inhield. Ik moest echt wel een drempel over om de stap te nemen om mij op te geven voor yogales. Maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Ongemerkt bleek mijn conditie erg slecht geworden en mijn nachtrust was ook al lang niet meer je van het. Ik zit nu een klein jaartje in Gorinchem in een lesgroep en heb inmiddels een veel betere conditie gekregen. Ik heb er echt lol in om een oefening onder de knie te krijgen. Het ontspannen gaat steeds beter, ik zit beter in mijn vel en het slapen gaat zelfs veeeel beter. Maar er valt nog veel te leren, dat blijkt tijdens iedere les.

Sulakshan heette mij hartelijk welkom en liet mij me gelijk thuis voelen in de les. Zijn geduld is groot en de oefeningen zijn goed uit te voeren. Hij bedacht zelfs een programma speciaal voor mij, rekening houdend met bepaalde lichamelijke klachten die ik had. Die klachten zijn trouwens enorm verbeterd door de (ontspannings) oefeningen. Ik had me jaren eerder moeten opgeven!!


 

Datum:28-04-2018

Naam: Ineke Noordermeer

Een aanrader

Hoe belangrijk is het om te blijven bewegen merk je goed als je de 50 bent gepasseerd en dat niet alle sporten nog gemakkelijk te beoefenen zijn zonder blessures op te lopen. Dit is met yoga niet het geval. Ik heb al jaren les van Sulakshan en het bevalt prima. De lessen zitten goed in elkaar en er wordt rekening gehouden met ieder zijn beperkingen. Als het een keer niet lukt, geen probleem. Hij leert je om naar je lichaam te luisteren, maar ook dat je niet te snel moet opgeven wat ook weer stimuleert om je grenzen te verleggen. Sulakshan legt ook de nadruk op de ademhaling. Hij leert je op de juiste manier adem te halen, niet alleen tijdens een oefening maar ook hoe te ademen bij momenten van stress. Het is zeer waardevol als je op zulke momenten door de juiste ademhaling jezelf weer onder controle krijgt en weer kan ontspannen. Wat ik ook prettig vind is dat de lessen in kleinere groepen wordt gegeven en zo meer persoonlijke aandacht kan krijgen. Hoe belangrijk het is om yoga te blijven volgen merk je na een periode waarin je even niet geoefend hebt, bv na een vakantie. Je voelt direct dat je minder soepel bent en eerder last van spierpijn hebt.  Hoopt dus nog heeeel lang lessen te kunnen volgen bij Sulakshan.